fbpx
zdjeciewtle_www

Post Warzywno-Owocowy

Dieta warzywno owocowa jest oparta wyłącznie na roślinach niskoskrobiowych i niskotłuszczowych. Post warzywno-owocowy pozwoli Ci oczyścić organizm i uruchomić jego wewnętrzne siły.

5 posiłków
600 kcal
Dzień diety od 64 zł
Sprawdź z dniem testowym od 54 zł!

Dieta Warzywno-Owocowa

Chcesz skutecznie oczyścić swoje ciało z toksyn i pozbyć się nadmiaru wody z organizmu? Wypróbuj dietę warzywno-owocową, czyli niskokaloryczną kurację, która zapewni Ci prawdziwy detoks. Post warzywno-owocowy może trwać od 14 do 42 dni – tyle wystarczy, aby usunąć szkodliwe złogi i odczuć wyraźną poprawę samopoczucia. W ramach naszej diety pudełkowej Post Warzywno-Owocowy otrzymasz pięć posiłków na bazie niskoskrobiowych warzyw i owoców. Możesz spodziewać się zarówno sałatek czy surówek, jak i odświeżających zup czy pożywnych kanapek. Gwarantujemy, że Twój talerz każdego dnia będzie kolorowy i pełen różnorodnych smaków.

Dieta warzywno owocowa – Post warzywno owocowy

Dieta oparta na zasadach postu warzywno-owocowego nie uwzględnia źródeł białka ani tłuszczów, dlatego zmusza organizm do wykorzystywania zapasów nagromadzonych w tkankach ciała. W pierwszej fazie stosowania takiego jadłospisu możesz zauważyć wyraźny spadek masy ciała, związany z usunięciem nadmiaru wody z komórek. Później organizm zacznie spalać złogi tłuszczu i samoczynnie się regenerować. Zaobserwujesz łagodzenie stanów zapalnych i obrzęków, poczujesz się lekkim i pełnym energii.

Dieta warzywna z owocami to pyszny sposób na każdy dzień!

Warzywa i owoce w ramach naszej diety pudełkowej dostarczą Ci niezbędnych witamin, minerałów i błonnika. Różnorodne konsystencje, dodatek ziół i przypraw oraz niebanalne połączenia smaków ułatwią natomiast przestrzeganie zasad postu i pozwolą uniknąć kulinarnej nudy. Nie lubisz warzyw? Po wypróbowaniu diety Post Warzywno-Owocowy z pewnością odkryjesz ich walory!

Jakie efekty daje Post Warzywno-Owocowy?

Stosowanie postu warzywno-owocowego pozwala uzyskać efekt oczyszczenia organizmu na poziomie komórkowym. Dzięki temu poprawia się odporność, jakość snu, koncentracja i ogólne funkcjonowanie organizmu. Dieta pudełkowa Post warzywno-owocowy jest wskazany również u osób walczących z otyłością, nadciśnieniem, cukrzycą czy miażdżycą.

Jakie warzywa i owoce można jeść w trakcie diety warzywno owocowej?

W diecie pudełkowej Post Warzywno-Owocowy dopuszczalne jest stosowanie takich warzyw jak: brokuł, dynia, ogórki, pomidory, papryka, szpinak, kiszonki czy sałata oraz takich owoców jak jabłka, grejpfruty czy cytryny.

Dieta warzywno owocowa – Menu tygodniowe – jadłospis

Poniżej można zobaczyć jakie posiłki otrzymasz zamawiając dietę warzywno owocową w bieżącym tygodniu. W menu Postu warzywno owocowego zawsze podajemy spis potraw, który modyfikujemy kilka razy w miesiącu.

DIETA WARZYWNO OWOCOWA

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie: W-O Jagodowy mus z jabłkiem

II śniadanie: W-O Foccacia kalafiorowa z salsą pomidorowo-paprykowa
Obiad: W-O Warzywa po grecku z selerybą i surówką z kiszonej kapusty
Podwieczorek: W-O Zupa krem z dyni i marchwi
Kolacja: W-O Sałatka z buraka i cykorii

WTOREK

Śniadanie: W-O Surówka z kalarepy, rzodkiewki, kapusty i marchewki
II śniadanie: W-O Jabłko pieczone z jeżynami
Obiad: W-O Makaron z marchewki ze szpinakiem, cukinią i buraczkami z surówką z włoskiej i
czerwonej kapusty
Podwieczorek: W-O Koktajl z jarmużu, gruszki, jabłka i truskawek
Kolacja: W-O Cukinia faszerowana kapustą kiszoną i kalafiorem

ŚRODA

Śniadanie: W-O Marchewkowe pączki z zielonym musem
II śniadanie: W-O Rolki z cukinii z pastą z brokuła i marchwi
Obiad: W-O Kotlety z kalafiora i koperku z puree dyniowym i sałatką z rukoli i pomidorków koktajlowych
Podwieczorek: W-O Zupa z kiszonych ogórków
Kolacja: W-O Zapiekanka buraczana

CZWARTEK

Śniadanie: W-O Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem i kiszonym ogórkiem
II śniadanie: W-O Koktajl z ananasa i szpinaku
Obiad: W-O Gołąbki z farszem z kiszonej kapusty i dyni z musem selerowym z jarmużem i surówką z tartej marchewki
Podwieczorek: W-O Budyń z kalafiora
Kolacja: W-O Zupa krem z pietruszki

PIĄTEK

Śniadanie: W-O Postna szakszuka z czerwonej cebuli, papryki i pomidorów
II śniadanie: W-O Sałatka z roszponką, ogórkiem i granatem
Obiad: W-O Makaron z cukinii z sosem pomidorowo-bazyliowym i rzodkiewką
Podwieczorek: W-O Koktajl z buraka, jabłka i imbiru
Kolacja: W-O Grillowane warzywa z sosem malinowo- rozmarynowym

SOBOTA

Śniadanie: W-O Spring rollsy z warzywami
II śniadanie: W-O Szarlotka postna
Obiad: W-O Kotlety buraczane z puree z topinamburu i surówką z białej kapusty
Podwieczorek: W-O Krem pomidorowy z cukinią
Kolacja: W-O Sałatka z rzodkiewkami, papryką i pieczoną dynią

NIEDZIELA

Śniadanie: W-O Łódeczki z cykorii z pastą z pietruszki
II śniadanie: W-O Rosół z makaronem z marchewki
Obiad: W-O Leczo z papryką, cukinią i cebulą
Podwieczorek: W-O Pomidorowe placki z kalafiorem
Kolacja: W-O Kalarepa faszerowana kiszoną kapustą