Dieta warzywno owocowa – Post warzywno owocowy
Dieta oparta na zasadach postu warzywno-owocowego nie uwzględnia źródeł białka ani tłuszczów, dlatego zmusza organizm do wykorzystywania zapasów nagromadzonych w tkankach ciała. W pierwszej fazie stosowania takiego jadłospisu możesz zauważyć wyraźny spadek masy ciała, związany z usunięciem nadmiaru wody z komórek. Później organizm zacznie spalać złogi tłuszczu i samoczynnie się regenerować. Zaobserwujesz łagodzenie stanów zapalnych i obrzęków, poczujesz się lekkim i pełnym energii.
Dieta warzywna z owocami to pyszny sposób na każdy dzień!
Warzywa i owoce w ramach naszej diety pudełkowej dostarczą Ci niezbędnych witamin, minerałów i błonnika. Różnorodne konsystencje, dodatek ziół i przypraw oraz niebanalne połączenia smaków ułatwią natomiast przestrzeganie zasad postu i pozwolą uniknąć kulinarnej nudy. Nie lubisz warzyw? Po wypróbowaniu diety Post Warzywno-Owocowy z pewnością odkryjesz ich walory!
Jakie efekty daje Post Warzywno-Owocowy?
Stosowanie postu warzywno-owocowego pozwala uzyskać efekt oczyszczenia organizmu na poziomie komórkowym. Dzięki temu poprawia się odporność, jakość snu, koncentracja i ogólne funkcjonowanie organizmu. Dieta pudełkowa Post warzywno-owocowy jest wskazany również u osób walczących z otyłością, nadciśnieniem, cukrzycą czy miażdżycą.
Jakie warzywa i owoce można jeść w trakcie diety warzywno owocowej?
W diecie pudełkowej Post Warzywno-Owocowy dopuszczalne jest stosowanie takich warzyw jak: brokuł, dynia, ogórki, pomidory, papryka, szpinak, kiszonki czy sałata oraz takich owoców jak jabłka, grejpfruty czy cytryny.
Dieta warzywno owocowa – Menu tygodniowe – jadłospis
Poniżej można zobaczyć jakie posiłki otrzymasz zamawiając dietę warzywno owocową w bieżącym tygodniu. W menu Postu warzywno owocowego zawsze podajemy spis potraw, który modyfikujemy kilka razy w miesiącu.