DIETA WARZYWNO OWOCOWA PONIEDZIAŁEK Śniadanie: W-O Kiszona kapusta z suszonymi pomidorami II śniadanie: W-O Chłodnik z pieczonej papryki Obiad: W-O Spaghetti z cukinii z sosem z kalafiora a la bolognese z surówką z kalarepy i rzodkiewek Podwieczorek: W-O Mus marchewkowo- pomarańczowy z jarmużem Kolacja: W-O Gulasz warzywny ze szpinakiem WTOREK Śniadanie: W-O Zapiekany ryż z kalafiora z jabłkiem i cynamonem II śniadanie: W-O Sałatka jarzynowa z pieczonych warzyw, W-O Sos czosnkowy (majonez z kalafiora) Obiad: Frytki z marchewki, W-O Gołąbki z kapusty włoskiej z warzywami, W-O surówka z białej kapusty Podwieczorek: W-O Koktajl z buraka, jabłka i imbiru Kolacja: W-O Bakłażan zapiekany w pomidorach i paście z marchewki ŚRODA Śniadanie: W-O Pieczone jabłka z jagodami II śniadanie: W-O Foccacia kalafiorowa z salsą pomidorowo-paprykowa Obiad: W-O Warzywa po grecku z selerybą i surówką z kiszonej kapusty Podwieczorek: W-O Zupa krem z dyni i marchwi Kolacja: W-O Sałatka z buraka i cykorii CZWARTEK Śniadanie: W-O Surówka z kalarepy, rzodkiewki, kapusty i marchewki II śniadanie: W-O Jabłko pieczone z jeżynami Obiad: W-O Makaron z marchewki ze szpinakiem, cukinią i buraczkami z surówką z włoskiej i czerwonej kapusty Podwieczorek: W-O Koktajl z jarmużu, gruszki, jabłka i truskawek Kolacja: W-O Cukinia faszerowana kapustą kiszoną i kalafiorem PIĄTEK Śniadanie: W-O Marchewkowe pączki z zielonym musem II śniadanie: W-O Rolki z cukinii z pastą z brokuła i marchwi Obiad: W-O Kotlety z kalafiora i koperku z puree dyniowym i sałatką z rukoli i pomidorków koktajlowych Podwieczorek: W-O Zupa z kiszonych ogórków Kolacja: W-O Zapiekanka buraczana SOBOTA Śniadanie: W-O Tabbouleh kalafiorowe II śniadanie: W-O Koktajl ze szpinakiem, ogórkiem i miętą Obiad: W-O Curry z cukinii z surówką z kapusty pekińskiej Podwieczorek: W-O Brokuł z pary z kiszonym ogórkiem, białą rzodkiewką i pomarańczą Kolacja: W-O Grillowane warzywa z sosem malinowo- rozmarynowym NIEDZIELA Śniadanie: W-O Kanapki warzywne z pastą z marchewki II śniadanie: W-O Żelki warzywno-owocowe Obiad: W-O Kotlety z kiszonej kapusty z pieczonymi warzywami Podwieczorek: W-O Sałatka z rzepy, sok z marchwi z selerem Kolacja: W-O Grillowana cukinia z gazpacho