fbpx

Dieta Lacto Free

Dla nietolerujących laktozę i nie tylko 1000-3000 kcal

Dieta bez laktozy oparta jest na roślinnych źródłach białka, chudym mięsie i rybach. Nie obawiaj się niedoborów mikro i makroskładników, dieta ta dostarczy Ci wszystkich niezbędnych składników odżywczych.

50 zł dziennie

DIETA LACTO FREE

 

Poniedziałek

Śniadanie: Czerwona szakszuka z bagietką

II śniadanie: Sernik limonkowy z brzoskwiniami

Obiad: Spaghetti z pulpecikami w sosie pomidorowym z bazylią i płatkami drożdżowymi

Podwieczorek: Krem z bobu szefa kuchni

Kolacja: Tarta ze szparagami, pomidorkami i boczkiem

Wtorek

Śniadanie: Truskawkowa jaglanka z makiem i sosem karmelowym

II śniadanie: Kanapki z pieczywie na zakwasie z pastą z białej fasoli z ogórkiem małosolnym

Obiad: Curry ziemniaczane z ryżem

Podwieczorek: Trufle czekoladowe z ciecierzycy

Kolacja: Sałatka z kaszą bulgur, burakami, mango i serem camembert

Środa

Śniadanie: Wytrawny tost francuski na chałce z serem cheddar, szynką, pomidorem i rukolą

II śniadanie: Budyń migdałowy z chia

Obiad: Pierś z kurczaka w białym sosie z kaszą jęczmienną i mizerią z rzodkiewki

Podwieczorek: Bałkański chłodnik tarator

Kolacja: Pieczone bataty z chorizo i twarogiem na roszponce

Czwartek

Śniadanie: Placuszki z kaszy manny z czekoladowymi powidłami śliwkowymi

II śniadanie: Sałatka brokułowa z ziemniakami, jajkiem i sosem jogurtowo-czosnkowym

Obiad: Karkówka po meksykańsku z kaszą pęczak

Podwieczorek: Serek wiejski z karmelizowanym jabłkiem i nektarynką z domową granolą

Kolacja: Kopytka buraczane z sosem serowym i gruszką

Piątek

Śniadanie: Omlet wytrawny z brokułem, cukinią i marchewką

II śniadanie: Buraczane brownie

Obiad: Pieczony dorsz w botwince z brązowym ryżem i surówką z kapusty pekińskiej

Podwieczorek: Kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami z skwarkami z wędzonego tofu

Kolacja: Potrawka z czerwonej i zielonej soczewicy w pomidorach z marchewką, pietruszką, cebulą i pumperniklem

Sobota

Śniadanie: BOWL śniadaniowy na słodko

II śniadanie: Placki kukurydziane z serkiem chrzanowym i wędzoną rybą

Obiad: Schab z młodymi ziemniaczkami z żółtym kalafiorem

Podwieczorek: Ciasto budyniowe z twarogiem

Kolacja: Risotto szparagowe z kurczakiem

Niedziela

Śniadanie: Naleśniki wypełnione warzywami z sosem tahini

II śniadanie: Sałatka owocowo-kokosowa

Obiad: Gulasz z udźca indyka z prażoną kaszą gryczaną i surówką z buraków

Podwieczorek: Krem z pomidorów malinowych z bazylią i grzankami

Kolacja: Sałatka z makaronem orzo i prażonym sezamem

Ocena cateringu

4,61
(1046)