DIETA SPORT Poniedziałek Shake: Koktajl truskawkowo-jagodowy z siemieniem lnianym Śniadanie: Quiche na spodzie z batatów ze szpinakiem, pomidorkami i twarogiem II śniadanie: Twarożek z borówkami Obiad: Gulasz z indyka z kaszą orkiszową i surówką z białej kapusty Podwieczorek: Ostra zupa tajska z kawałkami kurczaka i trawą cytrynową Kolacja: Potrawka z kurczaka z bobem i brokułowym makaronem orzo Wtorek Shake: Koktajl szpinakowo-bananowy z gruszką Śniadanie: Zapiekanka owsiana z bananem II śniadanie: Hummus z bobu z oliwą truflową i bagietką korzenną Obiad: Filet z kurczaka zapiekany z pesto i mozzarellą z młodymi ziemniaczkami i pomidorową salsą Podwieczorek: Ciasto jogurtowe z truskawkami Kolacja: Makaron z tuńczykiem i kaparami Środa Shake: Koktajl waniliowy Śniadanie: Omlet z kurkami i szynką z sałatką wiosenną II śniadanie: Tajski ryż na mleku kokosowym Obiad: Pulpeciki wołowe w sosie grzybowym z kaszą gryczaną i ogórkiem małosolnym Podwieczorek: Cebularze z makiem i serem Kolacja: Fasolka po bretońsku z kiełbaską drobiową Czwartek Shake: Koktajl ananasowy z mango Śniadanie: Proteinowy budyń czekoladowy z truskawkami i orzechami laskowymi II śniadanie: Bób po syryjsku z pumperniklem i świeżymi warzywami Obiad: Makaron tagliatelle ze szpinakiem, pomidorkami koktajlowymi i pieczonym kurczakiem Podwieczorek: Baton proteinowy z serkiem malinowym Kolacja: Zapiekane chilli con carne Piątek Shake: Koktajl czekoladowy Śniadanie: Sandwich z salami, pastą chrzanową i grillowanymi warzywami II śniadanie: Racuchy z jabłkami Obiad: Sandacz z salsą pomidorowo-paprykową, kaszą jęczmienną i surówką z pora i marchewki Podwieczorek: Zupa pomidorowa z makaronem orzo, kawałkami kurczaka i natką pietruszki Kolacja: Sałatka z batatami, fetą, pomidorkami i awokado Sobota Shake: Koktajl wiśniowo-owsiany Śniadanie: Żytnie muffinki z szynką i serem II śniadanie: Sałatka wiosenna z fetą i dressingiem koperkowym Obiad: Kurczak w sosie BBQ z ryżem i surówką z kiszonych ogórków Podwieczorek: Skyrnik z herbatnikami Kolacja: Mussaka z mozzarellą, bakłażanem i indykiem Niedziela Shake: Smoothie jabłkowe z kiwi Śniadanie: Szpinakowe placki z twarogiem z pstrągiem wędzonym II śniadanie: kasza kokosowa z owocami Obiad: Kotlety mielone z oliwkami i kaparami, puree ziemniaczanym z koperkiem i surówką z czerwonej kapusty Podwieczorek: Krupnik z indykiem z natką pietruszki Kolacja: Quesadilla z kurczakiem i warzywami