Dieta Sport

Osiągaj cele treningowe 2000-4000 kcal

Dieta przeznaczona dla osób o dużej aktywności fizycznej. Charakteryzuje się zwiększoną podażą białka i węglowodanów, oraz małą zawartością tłuszczu.

67 zł dziennie

Menu tygodniowe

DIETA SPORT

Poniedziałek

Shake: Koktajl czekoladowy

Śniadanie: Płatki gryczane na mleku z pistacjami i truskawkami

II śniadanie: Jagnięcina duszona ze śliwką i batatami, ryż basmati

Obiad: Polędwiczka wieprzowa w sosie buraczkowym z kaszą bulgur

Podwieczorek: Spaghetti aglio olio e peperoncino parmigiano

Kolacja: Sałatka z karczochami i mozzarellą

Wtorek

Shake: Koktajl waniliowy

Śniadanie: Pasta z czerwonej fasoli z pieczywem i warzywami

II śniadanie: Knedle ze śliwkami

Obiad: Klopsiki z jalapeno w sosie pomidorowym z czarną komosą

Podwieczorek: Ramen z kurczakiem curry

Kolacja: Tabbouleh z bulgurem, ogórkiem, pomidorem, rzodkiewką i serem wędzonym

Środa

Shake: Koktajl truskawkowy

Śniadanie: Naleśniki z serkiem i owocami

II śniadanie: Cytrynowe risotto z bobem i cukinią

Obiad: Schab w sosie koperkowym, pieczone ziemniaki, marchewka z groszkiem

Podwieczorek: Pierś z kurczaka w sosie paprykowym z kolendrą, ryż brązowy

Kolacja: Sałatka grecka z indykiem

Czwartek

Shake: Koktajl z owoców leśnych

Śniadanie: Pasta jajeczna, pieczywo, ogórek zielony

II śniadanie: Deserek a’la monte

Obiad: Rolada z indyka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami na puree z selera z kaszą jęczmienną

Podwieczorek: Pierś z kurczaka w sosie chrzanowym z groszkiem i dzikim ryżem

Kolacja: Marokańska sałatka z dorszem

Piątek

Shake: Koktajl bananowo – orzechowy

Śniadanie: Owsianka „snickers”

II śniadanie: Kaszotto gryczane z dynią, pieczarkami, kurczakiem i natką

Obiad: Burgery rybne z sosem jogurtowo-cytrynowym i kaszą jaglaną z kalafiorem

Podwieczorek: Udko z kaczki z sosem wiśniowym, buraczkami i pęczakiem

Kolacja: Sałatka z zieloną fasolką, granatem, fetą i sosem orzechowym

Sobota

Shake: Koktajl tropikalny

Śniadanie: Placki bananowe z musem wiśniowym

II śniadanie: Świderki z serem i jagodami

Obiad: Delikatny gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną i brokułem z pary

Podwieczorek: Ravioletti z wołowiną duszoną w czerwonym winie

Kolacja: Sałatka z krewetkami, awokado i pomidorkami cherry

Niedziela

Shake: Koktajl kawowy

Śniadanie: Jaglanka z brzoskwinią

II śniadanie: Ryż brązowy z tuńczykiem, zielonym groszkiem

Obiad: Wołowina w orientalnej marynacie z warzywami i makaronem ryżowym

Podwieczorek: Kotlety prowansalskie, mix sałat z warzywami

Kolacja: Sałatka z szynką parmeńską i melonem