fbpx

Dieta Fish

Dieta vege + ryby i owoce morza 1000-3000 kcal

Jest to plan żywienia najbliższy diecie śródziemnomorskiej, z tym że zupełnie eliminuje spożycie mięsa, zastępując je rybami i owocami morza. Dietę fish możemy polecić każdemu.

47 zł dziennie

DIETA FISH

 

Poniedziałek

Śniadanie: Szakszuka pomidorowa

II śniadanie: Sernik limonkowy z brzoskwiniami

Obiad: Spaghetti z pulpecikami w sosie pomidorowym z bazylią i płatkami drożdżowymi

Podwieczorek: Krem z bobu szefa kuchni

Kolacja: Tarta ze szparagami, pomidorkami i wędzonym łososiem

Wtorek

Śniadanie: Truskawkowa jaglanka z makiem i musem z białej czekolady

II śniadanie: Kanapki z pieczywie na zakwasie z pastą z białej fasoli z ogórkiem małosolnym

Obiad: Curry ziemniaczane z ryżem

Podwieczorek: Trufle czekoladowe z ciecierzycy

Kolacja: Sałatka z kaszą bulgur, burakami, mango i serem gorgonzola

Środa

Śniadanie: Wytrawny tost francuski na chałce z serem cheddar, tuńczykiem, pomidorem i rukolą

II śniadanie: Budyń migdałowy z chia

Obiad: Morszczuk w białym sosie z kaszą jęczmienną i mizerią z rzodkiewki

Podwieczorek: Bałkański chłodnik tarator

Kolacja: Pieczone bataty z tofu i twarogiem na roszponce

Czwartek

Śniadanie: Placuszki z kaszy manny z czekoladowymi powidłami śliwkowymi

II śniadanie: Sałatka brokułowa z ziemniakami, jajkiem i sosem jogurtowo-czosnkowym

Obiad: Sos pomidorowy po meksykańsku z kolorową fasolą i kaszą pęczak

Podwieczorek: Serek wiejski z karmelizowanym jabłkiem i nektarynką z domową granolą

Kolacja: Kopytka buraczane z sosem gorgonzola i gruszką

 Piątek

Śniadanie: Omlet wytrawny z brokułem, cukinią i marchewką

II śniadanie: Buraczane brownie

Obiad: Pieczony dorsz w botwince z brązowym ryżem i surówką z kapusty pekińskiej

Podwieczorek: Kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami z skwarkami z wędzonego tofu

Kolacja: Potrawka z czerwonej i zielonej soczewicy w pomidorach z marchewką, pietruszką, cebulą i pumperniklem

Sobota

Śniadanie: BOWL śniadaniowy na słodko

II śniadanie: Placki kukurydziane z serkiem chrzanowym i wędzoną rybą

Obiad: Tofu w panierce z sezamu z młodymi ziemniaczkami i żółtym kalafiorem

Podwieczorek: Ciasto budyniowe z twarogiem

Kolacja: Risotto szparagowe z kawałkami sera halloumi

Niedziela

Śniadanie: Naleśniki wypełnione warzywami z sosem tahini

II śniadanie: Sałatka owocowo-kokosowa

Obiad: Biała ryba w sosie kurkowym z prażoną kaszą gryczaną i surówką z buraka i jabłka

Podwieczorek: Krem z pomidorów malinowych z bazylią i grzankami

Kolacja: Sałatka z makaronem orzo i prażonym sezamem

Ocena cateringu

4,61
(1046)