fbpx
zdjeciewtle_www

Dieta Post IF – 3 posiłki

Post Przerywany, czyli Dieta Post IF (intermittent fasting) od Burak Dieta opiera się na spożyciu trzech posiłków w ciągu dnia. Taka praktyka pozwoli ci szybko zgubić kilogramy!

3 posiłki
1200-1800 kcal
Dzień diety od 38 zł
Sprawdź z dniem testowym od 28 zł!

Dieta 3 daniowa Post IF (intermittent fasting)

Chcesz stracić zbędne kilogramy, nie licząc skrupulatnie wszystkich kalorii w swojej diecie? A może preferujesz trzy sycące posiłki w ciągu dnia zamiast pięciu mniejszych? Dieta oparta na idei postu przerywanego (IF – intermittent fasting) została stworzona dla Ciebie! Taki program żywieniowy jest idealny dla osób, które wolą pospać dłużej lub zwyczajnie nie mają nawyku jedzenia śniadań. W ramach diety IF (dieta post przerywany) możesz jeść jedynie w wyznaczonych systemem 16:8 „oknach żywieniowych”, na przykład od 10.00 do 18.00 czy od 9.00 do 17.00. To jedyna zasada, która obowiązuje, dlatego tak naprawdę jesz, co chcesz – nie możesz tylko spożywać posiłków poza wyznaczonymi porami dnia.

Dieta Post IF, czyli post przerywany proponowany przez catering dietetyczny Burak Dieta!

Dieta Post Przerywany proponowana przez catering dietetyczny Burak Dieta to świetna alternatywa dla diety redukcyjnej. Pozwala ona nie tylko zmniejszyć masę ciała, ale również obniżyć niekorzystny dla organizmu stres oksydacyjny. Regularne, naprzemienne jedzenie i poszczenie sprzyja także poprawie pamięci długoterminowej. Jeśli trudno jest Ci dopilnować spożywania 5 posiłków dziennie, postaw na naszą dietę post IF (intermittent fasting) – zjedz późne śniadanie, obiad i kolację, czyli trzy posiłki odpowiednio zbilansowane i zróżnicowane pod względem swoich składników. Odchudzanie na diecie postu przerywanego nie będzie dla Ciebie wyzwaniem, jeśli masz tendencję do jedzenia większych posiłków i poszczenia przez wiele godzin, aby spalić spożyte kalorie.

Dieta pudełkowa post IF (intermittent fasting), czyli post przerywany – dla kogo?

Dieta Post Przerywany jest idealna dla osób, które chcą schudnąć, ale mają problem z podjadaniem, prowadzą nieregularny tryb życia i preferują spożywanie trzech dużych posiłków zamiast pięciu mniejszych. Jeśli nie chcesz martwić się liczeniem kalorii i zmuszać się do jedzenia śniadania zaraz po wstaniu z łóżka – dieta pudełkowa post IF jest dla Ciebie!

Jakie są zasady diety postu przerywanego?

W dużym uproszczeniu, na diecie post IF (intermittent fasting) nie można jeść przez 16 godzin w ciągu dnia, a można przez pozostałe 8 godzin tak zwanego okna żywieniowego. W trakcie postu dozwolone jest jedynie picie niektórych napojów, ale w trakcie okna żywieniowego możesz jeść, co zechcesz – najlepiej rozkładając posiłki na 3 porcje spożywane w odpowiednich dla Ciebie odstępach czasu.

Post Przerywany jadłospis – Post IF (intermittent fasting) menu

Poniżej przedstawiamy jadłospis przygotowany przez Burak Dieta na tydzień Postu Przerywanego. Przeczytaj jakie posiłki otrzymasz w konkretne dni w bieżącym tygodniu. Jeżeli masz pytania skontaktuj się za nami telefonicznie lub przez Chat.

DIETA POST IF

DIETA CLASSIC SLIM

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie: Turecki serek paprykowy z grahamką
Obiad: Gulasz z kurczakiem, kopytkami i surówką z czerwonej kapusty
Kolacja: Zapiekanka ziemniaczana z serem feta, brokułami i pieczarką

WTOREK
Śniadanie: Placki z porzeczkami, jogurt naturalny z miodem
Obiad: Makaron tagliatelle z pesto i pieczonym indykiem
Kolacja: Paprykarz wegetariański z pieczywem

ŚRODA
Śniadanie: Kanapki z pastą meksykańską i warzywami \
Obiad: Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym z kaszą gryczaną i surówką z białej kapusty
Kolacja: Sałatka gyros

CZWARTEK
Śniadanie: Frittata z marchewką, czarnuszką i fasolką szparagową
Obiad: Pieczone udka w przyprawach z ziemniakami i surówką
Kolacja: Makaron z oliwkami, pesto, mozzarellą i pomidorami

PIĄTEK
Śniadanie: Placki ziemniaczano-warzywne z twarożkiem i pomidorem
Obiad: Ryba w sosie cytrynowym z ryżem i surówką
Kolacja: Quesadilla meksykańska

SOBOTA
Śniadanie: Owsianka kakaowa z masłem orzechowym i bananami
Obiad: Roladki z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami z puree ziemniaczanym z koperkiem i surówką
Kolacja: Duszone warzywa z ciecierzycą i parmezanem

NIEDZIELA
Śniadanie: Focaccia z sałatką capresse
Obiad: Łopatka wieprzowa z pieczarkami i porem, ryż i surówka
Kolacja: Zupa krem ziemniaczany z boczkiem

DIETA VEGE

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie: Turecki serek paprykowy z grahamką
Obiad: Domowe kopytka z warzywnym gulaszem z soczewicy
Kolacja: Zapiekanka ziemniaczana z serem feta, brokułami i pieczarką

WTOREK
Śniadanie: Placki z porzeczkami, jogurt naturalny z miodem
Obiad: Makaron tagliatelle z pesto i pieczonym tofu
Kolacja: Paprykarz wegetariański z pieczywem

ŚRODA
Śniadanie: Kanapki z pastą meksykańską i warzywami
Obiad: Pulpety wegetariańskie w sosie pomidorowym z kaszą gryczaną i surówką z białej kapusty
Kolacja: Sałatka gyros wegetariańska

CZWARTEK
Śniadanie: Frittata z marchewką, czarnuszką i fasolką szparagową
Obiad: Burgery z dyni z ziemniakami i surówką z kiszonych ogórków, marchewki i kukurydzy
Kolacja: Makaron z oliwkami, pesto, mozzarellą i pomidorami

PIĄTEK
Śniadanie: Placki ziemniaczano-warzywne z twarożkiem i pomidorem
Obiad: Potrawka z ciecierzycy z marchewką i suszonymi pomidorami z ryżem i brokułem
Kolacja: Quesadilla meksykańska

SOBOTA
Śniadanie: Owsianka kakaowa z masłem orzechowym i bananami
Obiad: Mielone kotleciki warzywne z puree ziemniaczanym z koperkiem i surówką
Kolacja: Duszone warzywa z ciecierzycą i parmezanem

NIEDZIELA
Śniadanie: Focaccia z sałatką capresse
Obiad: Tofu z pieczarkami i porem, ryż i surówka
Kolacja: Zupa krem ziemniaczany ze słonecznikiem

DIETA FISH

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie: Turecki serek paprykowy z grahamką
Obiad: Tilapia po meksykańsku, ziemniaki z koperkiem, surówka z czerwonej kapusty
Kolacja: Zapiekanka ziemniaczana z serem feta, brokułami i pieczarką

WTOREK
Śniadanie: Placki z porzeczkami, jogurt naturalny z miodem
Obiad: Makaron tagliatelle z pesto i pieczonym dorszem
Kolacja: Paprykarz wegetariański z pieczywem

ŚRODA
Śniadanie: Kanapki z pastą meksykańską i warzywami
Obiad: Pulpety rybne z sosem pomidorowym, kaszą i surówką
Kolacja: Sałatka gyros wegetariańska

CZWARTEK
Śniadanie: Frittata z marchewką, czarnuszką i fasolką szparagową
Obiad: Makrela pieczona z ziemniakami z surówką z kiszonych ogórków, marchewki i kukurydzy
Kolacja: Makaron z oliwkami, pesto, mozzarellą i pomidorami

PIĄTEK
Śniadanie: Placki ziemniaczano-warzywne z twarożkiem i pomidorem
Obiad: Ryba w sosie cytrynowym z ryżem i surówką
Kolacja: Quesadilla meksykańska

SOBOTA
Śniadanie: Owsianka kakaowa z masłem orzechowym i bananami
Obiad: Kotlety rybne z puree ziemniaczanym i surówką
Kolacja: Duszone warzywa z ciecierzycą i parmezanem

NIEDZIELA
Śniadanie: Focaccia z sałatką capresse
Obiad: Miętus z pieczarkami i porem, ryż i surówka
Kolacja: Zupa krem ziemniaczany ze słonecznikiem