Dieta Fit Mama

Dla matek karmiących 1800-2500

Dieta zawiera 5 pełnowartościowych i odżywczych posiłków, skomponowanych z udziałem wszystkich grup produktów spożywczych. Dania przygotowane są technikami pozwalającymi zachować jak najwięcej wartości odżywczych, jednocześnie są smakowicie doprawione i estetycznie podane.

55 zł dziennie

Menu tygodnia

DIETA FIT MAMA

Poniedziałek

Śniadanie: Kanapki z serkiem naturalnym i warzywami

II śniadanie: Sałatka gryczana z serem mozzarella

Obiad: Filet z indyka w sosie cytrynowo-tymiankowym z kaszą gryczaną i kalafiorem z pary

Podwieczorek: Zupa krem z zielonych warzyw

Kolacja: Sałatka bowl z czerwoną komosą i czarną fasolą

Wtorek

Śniadanie: Owsianka z jogurtem naturalnym i kiwi

II śniadanie: Ravioloni żytnie z kalafiorem i gruszką

Obiad: Kurczak w sosie curry z kolendrą, orzeszkami, cukinią i marchewką z ryżem

Podwieczorek: Pieguski gryczane

Kolacja: Kotlety z soczewicy i pieczarek z suurówką z czerwonej kapusty

Środa

Śniadanie: Pasta fava z pestkami dyni z pieczywem żytnim i pomidorem

II śniadanie: Cytrynowy jogurt chia z sosem truskawkowym

Obiad: Wołowina duszona z rozmarynem i czosnkiem z kaszą bulgur i surówką z białej kapusty

Podwieczorek: Świeże warzywa z dipem miętowym

Kolacja: Hiszpański kociołek z chorizo i ciecierzycą

Czwartek

Śniadanie: Omlet z szynką dojrzewającą i sosem musztardowym

II śniadanie: Sałatka z serem halloumi i ananasem

Obiad: Filet z kurczaka z makaronem pełnoziarnistym w sosie alfredo

Podwieczorek: Sernik kokosowy

Kolacja: Zupa krem z brokułów z płatkami migdałów

Piątek

Śniadanie: Płatki żytnie ze śliwkami i orzechami

II śniadanie: Twarożek z pieczywem pełnoziarnistym

Obiad: Dorsz w kremowym sosie z suszonymi pomidorami z kaszą pęczak i brokułem z pary

Podwieczorek: Cząstki kiwi z jogurtem naturalnym

Kolacja: Sałatka grecka z ziołowym winegretem

Sobota

Śniadanie: Serek wiejski z rzodkiewką i szczypiorkiem, bułka pełnoziarnista

II śniadanie: Twarożek waniliowy z gruszką i cynamonem

Obiad: Kurczak pieczony w marynacie BBQ z kaszą orkiszową i warzywami z pary

Podwieczorek: Koktajl ze szpinakiem i pomarańczą

Kolacja: Makaron pełnoziarnisty z kurkami i jarmużem

Niedziela

Śniadanie: Razowe pancakes z musem truskawkowym

II śniadanie: Pasta z łososia z pieczywem, świeżym ogórkiem i kolorową cykorią

Obiad: Indyk duszony ze szpinakiem z brązowym ryżem i surówką z marchewki

Podwieczorek: Puszysty mus jabłkowy, orzechy włoskie

Kolacja: Pieczone warzywa korzeniowe z serem feta