Dieta Vege

Zielona dieta 1000-3000 kcal

Jest to propozycja dla każdej osoby, która chce zdrowo się odżywiać, poczuć się lekko, poprawić swój metabolizm, zredukować masę ciała oraz problemy zdrowotne takie jak choroby układu krążenia, cukrzyca, zmniejszyć ryzyko rozwoju nowotworów, poprawić wygląd włosów, skóry i paznokci, ale przede wszystkim poczuć się młodziej, a dodatkowo zadbać o środowisko naturalne.

47 zł dziennie

Menu tygodniowe

DIETA VEGE

Poniedziałek

Śniadanie: Pełnoziarnisty placek ze śliwkami i serkiem cynamonowym

II śniadanie: Koktajl pomidorowy z ziołami

Obiad: Pulpeciki wegetariańskie z sosem remulade, buraczanymi gnocchi i brokułem z pary

Podwieczorek: Deser a’la Kinder Country

Kolacja: Sałatka z serem camembert, gruszką i orzechami i sosem miodowy

Wtorek

Śniadanie: Pasta z soczewicy i słonecznika, pieczywo żytnie, ogórek kiszony

II śniadanie: Cytrynowy deser chia z sosem truskawkowym

Obiad: Strogonow z ryżem jaśminowym

Podwieczorek: Ciastko „Burak Dieta”

Kolacja: Zupa tajska z makaronem sojowym

Środa

Śniadanie: Porzeczkowy jogurt z domowym musli

II śniadanie: Placki jarmużowe z makiem, serem lazur i rukolą

Obiad: Kotleciki sojowe w sosie chrzanowym z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty

Podwieczorek: Waniliowa tapioka z musem brzoskwiniowym

Kolacja: Gruzińskie lobio

Czwartek

Śniadanie: Placki z jagodami, twarożek z miodem

II śniadanie: Sałatka ziemniaczana z serem, rzodkiewką i ogórkiem kiszonym

Obiad: Tofu w sosie prowansalskim, kasza bulgur, marchew baby

Podwieczorek: Ciasteczka owsiane z żurawiną

Kolacja: Sałatka nicejska wegetariańska

Piątek

Śniadanie: Pasta z pomidorów i orzechów z pieczywem

II śniadanie: Jaglane bounty

Obiad: Makaron tagliatelle ze szpinakowym pesto i marynowanym tofu

Podwieczorek: Brownie z fasoli

Kolacja: Imbirowy krem z marchewki z grzankami

Sobota

Śniadanie: Pełnoziarnista muffina z truskawkami i migdałami

II śniadanie: Pasta z buraka ze słupkami warzyw

Obiad: Burger z ciecierzycy z pieczonym ziemniakami i surówką colesław

Podwieczorek: Smoothie kawowo-daktylowe na jogurcie

Kolacja: Sałatka z makaronem tricolore z mini mozzarellą i pomidorkami cherry

Niedziela

Śniadanie: Płatki żytnie na mleku z prażonym słoneczkiem i rodzynkami

II śniadanie: Domowa galaretka malinowa

Obiad: Tofu tikka masala z ryżem basmati i surówką z kapusty pekińskiej

Podwieczorek: Piaskowe ciasto z gruszką

Kolacja: Bagietka korzenna z hummusem i warzywami