DIETA CLASSIC Poniedziałek Śniadanie: Szakszuka pomidorowa II śniadanie: Sernik limonkowy z brzoskwiniami Obiad: Spaghetti z pulpecikami w sosie pomidorowym z bazylią i płatkami drożdżowymi Podwieczorek: Krem z bobu szefa kuchni Kolacja: Tarta ze szparagami, pomidorkami i boczkiem Wtorek Śniadanie: Truskawkowa jaglanka z makiem i musem z białej czekolady II śniadanie: Kanapki z pieczywie na zakwasie z pastą z białej fasoli z ogórkiem małosolnym Obiad: Curry ziemniaczane z ryżem Podwieczorek: Trufle czekoladowe z ciecierzycy Kolacja: Sałatka z kaszą bulgur, burakami, mango i serem gorgonzola Środa Śniadanie: Wytrawny tost francuski na chałce z serem cheddar, szynką, pomidorem i rukolą II śniadanie: Budyń migdałowy z chia Obiad: Pierś z kurczaka w białym sosie z kaszą jęczmienną i mizerią z rzodkiewki Podwieczorek: Bałkański chłodnik tarator Kolacja: Pieczone bataty z chorizo i twarogiem na roszponce Czwartek Śniadanie: Placuszki z kaszy manny z czekoladowymi powidłami śliwkowymi II śniadanie: Sałatka brokułowa z ziemniakami, jajkiem i sosem jogurtowo-czosnkowym Obiad: Karkówka po meksykańsku z kaszą pęczak Podwieczorek: Serek wiejski z karmelizowanym jabłkiem i nektarynką z domową granolą Kolacja: Kopytka buraczane z sosem gorgonzola i gruszką Piątek Śniadanie: Omlet wytrawny z brokułem, cukinią i marchewką II śniadanie: Buraczane brownie Obiad: Pieczony dorsz w botwince z brązowym ryżem i surówką z kapusty pekińskiej Podwieczorek: Kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami z skwarkami z wędzonego tofu Kolacja: Potrawka z czerwonej i zielonej soczewicy w pomidorach z marchewką, pietruszką, cebulą i pumperniklem Sobota Śniadanie: BOWL śniadaniowy na słodko II śniadanie: Placki kukurydziane z serkiem chrzanowym i wędzoną rybą Obiad: Schab z młodymi ziemniaczkami z żółtym kalafiorem Podwieczorek: Ciasto budyniowe z twarogiem Kolacja: Risotto szparagowe z kurczakiem Niedziela Śniadanie: Naleśniki wypełnione warzywami z sosem tahini II śniadanie: Sałatka owocowo-kokosowa Obiad: Gulasz z udźca indyka z prażoną kaszą gryczaną i surówką z buraków Podwieczorek: Krem z pomidorów malinowych z bazylią i grzankami Kolacja: Sałatka z makaronem orzo i prażonym sezamem