Dieta Standard

Śródziemnomorski styl odżywiania 1000-3000 kcal

Plan inspirowany śródziemnomorskim stylem odżywiania. Charakteryzuje się dużym spożyciem warzyw i owoców, pełnoziarnistych produktów zbożowych, nasion roślin strączkowych, ryb i olejów roślinnych.

48 zł dziennie

Menu tygodniowe:

DIETA STANDARD

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie: Jogurt z domową granolą

II śniadanie: Carpaccio z pieczonych buraków z serem fetą i rukolą

Obiad: Stek Salisbury w sosie pieczeniowym, kasza pęczak, surówka z marchwii

Podwieczorek: Pianka jogurtowo-wiśniowa

Kolacja: Ryż w stylu orientalnym z kiełkami fasoli mung

WTOREK

Śniadanie: Placki brokułowe podane z pastą jajeczną

II śniadanie: Koktajl malinowo-aroniowy

Obiad: Gulasz z indykiem na mleczku kokosowym z batatami

Podwieczorek: Warstwowy deser chia z musem z jagód i płatkami migdałów

Kolacja: Sałatka z serem lazur, suszoną śliwką, dip musztardowo-miodowy

ŚRODA

Śniadanie: Mus z kaszy manny z brzoskwinią

II śniadanie: Pasztet z czerwonej soczewicy podany z chrupkim pieczywem

Obiad: Pulpeciki drobiowe w sosie chrzanowym z ziemniakami, surówka z kapusty i ogórka

Podwieczorek: Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Kolacja: Zupa krem z papryki i pomidora z mascarpone

CZWARTEK

Śniadanie: Twarożek z tuńczykiem i szczypiorkiem, bułeczka z ziarnami

II śniadanie: Pudding śmietankowy przełożony prażonym jabłkiem

Obiad: Śródziemnomorski makaron z kurczakiem, mozzarellą i ziołami

Podwieczorek: Ciasteczko gryczane z mandarynkami

Kolacja: Sałatka z suszonymi pomidorami i brokułem

PIĄTEK

Śniadanie: Kakaowe płatki orkiszowe na mleku kokosowym z bananem

II śniadanie: Omlet pełnoziarnisty z warzywami

Obiad: Curry z filetem z miruny, ryżem i surówką z pora

Podwieczorek: Krem orzechowy z czekoladą

Kolacja: Zupa krem z białych warzyw z orzechami włoskimi

SOBOTA

Śniadanie: Pasta z cieciorki z pietruszką, ogórek kiszony, chleb żytni

II śniadanie: Chałwowy jogurt z wiśniami

Obiad: Spaghetti aglio dio z kurczakiem, czosnkiem i parmezanem

Podwieczorek: Puszysty sernik

Kolacja: Placki z cukinii z dipem koperkowym

NIEDZIELA

Śniadanie: Pankejki z sosem waniliowym i winogronami

II śniadanie: Sałatka z kurczakiem, ananasem, papryką i sosem curry

Obiad: Wołowina w sosie grzybowym z kluskami śląskimi i buraczkami z chrzanem

Podwieczorek: Koktajl kokosowy

Kolacja: Tagine warzywne z bagietką