Niski Indeks Glikemiczny

Zdrowa dla organizmu Zielona dieta Kaloryczność 1000-3000 kcal Insulinooporność Zdrowe odżywianie

Dieta została przygotowana z myślą o osobach zmagających się z insulinoopornością, trudnymi do zrzucenia kilogramami, czy też chcącymi zacząć zdrowiej się odżywiać. Dieta oparta na produktach z niskim indeksem i niskim ładunkiem glikemicznym, a jednocześnie bogata w błonnik wskazana jest w profilaktyce otyłości, cukrzycy, chorób serca i nowotworów. Dzięki takiej kompozycji posiłki sycą dłużej i ograniczają chęć sięgnięcia po słodycze lub podjadania. Oparliśmy tę dietę o model śródziemnomorski- uznany za najzdrowszy na świecie. Podstawą tego wariantu są warzywa, rośliny strączkowe, orzechy, zdrowe tłuszcze roślinne, dobrej jakości źródła białka zwierzęcego, pełnoziarniste kasze, otręby, płatki.

  • Dieta 1000

    1 dzień diety od 58

  • Dieta 1200

    1 dzień diety od 60

  • Dieta 1500

    1 dzień diety od 62

  • Dieta 1800

    1 dzień diety od 64

  • Dieta 2000

    1 dzień diety od 66

  • Dieta 2200

    1 dzień diety od 68

  • Dieta 2500

    1 dzień diety od 70

  • Dieta 3000

    1 dzień diety od 74

Ilość Kalorii
Okres zamowienia
Opakowanie ekologiczne

Datę rozpoczęcia diety wybierzesz podczas składania zamówienia

Ilość

305,00 zł

DIETA NISKI INDEKS

PONIEDZIEŁEK

Śniadanie: Owsianka z chia i granatem

II śniadanie: Krem paprykowy z bakłażanem i kolendrą

Obiad: Roladki z indyka z ziołami z kaszą owsianą i surówką z marchewki

Podwieczorek: Sałatka z grillowanych warzyw z amarantusem

Kolacja: Potrawka chińska

WTOREK

Śniadanie: Pasta z wędzonego łososia z pieczywem razowym

II śniadanie: Koktajl porzeczkowo-pomarańczowy

Obiad: Kurczak po koreańsku z komosą ryżową i fasolką szparagową

Podwieczorek: Jogurtowa babka z orzechami

Kolacja: Zapiekanka z brokułem i ciecierzycą z sosem arrabiata

ŚRODA

Śniadanie: Pełnoziarniste naleśniki z serkiem, owocami i jogurtem (IG)

II śniadanie: Twarożek ranczerski z warzywnymi słupkami

Obiad: Gołąbki bez zawijania w sosie grzybowym z makaronem pełnoziarnistym i ogórkiem kiszonym

Podwieczorek: Sernik z mango

Kolacja: Sałatka z grillowanym kurczakiem i pistacjami

CZWARTEK

Śniadanie: Pasta jajeczna ze szczypiorkiem z pieczywem razowym

II śniadanie: Razowe pancakes z musem owocowym i migdałami

Obiad: Brązowy ryż curry z czerwoną fasolą, indykiem i pieczarkami (IG)

Podwieczorek: Chia pudding z malinami

Kolacja: Tortilla z warzywami i pieczoną ciecierzycą

PIĄTEK

Śniadanie: Amarantus z gruszką, śliwką i kefirem

II śniadanie: Sałatka z topinamburem, oliwkami i pomidorem z dressingiem lubczykowym

Obiad: Pieczony dorsz z pesto kolendrowym, batatami i surówką z kiszonej kapusty

Podwieczorek: Domowy kisiel owocowy z tartym jabłkiem

Kolacja: Kotlety z cukinii i groszku z dipem jogurtowo-szczypiorkowym

SOBOTA

Śniadanie: Kanapki z pastą z zielonego groszku i łososiem (IG)

II śniadanie: Jajko na twardo z sałatką z pomidorów, serkiem grani i pieczywem

Obiad: Aromatyczny gulasz wołowy z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym

Podwieczorek: Koktajl ze szpinakiem, morelą i pomarańczą

Kolacja: Sałatka z fasolką szparagową, suszonymi pomidorami i orzechami

NIEDZIELA

Śniadanie: Frittata z jabłkiem, gruszką i kokosem (IG)

II śniadanie: Zupa ogórkowa

Obiad: Pieczeń z indyka z czerwonym pesto szpinakiem z pęczakiem i surówką z pora i jabłek

Podwieczorek: Czekoladowe ciasto z gruszkami

Kolacja: Dhal z grochu z grillowanym bakłażanem

Promocja

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Lub Reset password
close Shopping Cart