Niski Indeks Glikemiczny

Zdrowa dla organizmu Zielona dieta Kaloryczność 1000-3000 kcal Insulinooporność Zdrowe odżywianie

Dieta została przygotowana z myślą o osobach zmagających się z insulinoopornością, trudnymi do zrzucenia kilogramami, czy też chcącymi zacząć zdrowiej się odżywiać. Dieta oparta na produktach z niskim indeksem i niskim ładunkiem glikemicznym, a jednocześnie bogata w błonnik wskazana jest w profilaktyce otyłości, cukrzycy, chorób serca i nowotworów. Dzięki takiej kompozycji posiłki sycą dłużej i ograniczają chęć sięgnięcia po słodycze lub podjadania. Oparliśmy tę dietę o model śródziemnomorski- uznany za najzdrowszy na świecie. Podstawą tego wariantu są warzywa, rośliny strączkowe, orzechy, zdrowe tłuszcze roślinne, dobrej jakości źródła białka zwierzęcego, pełnoziarniste kasze, otręby, płatki.

  • Dieta 1000

    1 dzień diety od 44

  • Dieta 1200

    1 dzień diety od 45,5

  • Dieta 1500

    1 dzień diety od 47

  • Dieta 1800

    1 dzień diety od 48,5

  • Dieta 2000

    1 dzień diety od 50

  • Dieta 2200

    1 dzień diety od 51,5

  • Dieta 2500

    1 dzień diety od 53

  • Dieta 3000

    1 dzień diety od 55,5

Ilość Kalorii
Okres zamowienia
Opakowanie ekologiczne

Datę rozpoczęcia diety wybierzesz podczas składania zamówienia

Zamawiając na dłużej zyskujesz!

10% RABATU PRZY ZAMÓWIENIU OD 10 DNI

20% RABATU PRZY ZAMÓWIENIU OD 20 DNI

28% RABATU PRZY ZAMÓWIENIU OD 28 DNI

Ilość

305,00 zł

DIETA NISKI INDEKS

PONIEDZIEŁEK

Śniadanie: Omlet z warzywami, suszonymi pomidorami i serem feta

II śniadanie: Kanapki z serkiem i warzywami

Obiad: Potrawka z kurczaka z cukinią i pieczarkami, brązowym ryżem i surówką z selera i marchewki

Podwieczorek: Muffinki z kaszy gryczanej i pieczarek z twarożkiem ranczerskim

Kolacja: Warzywne chilli

WTOREK

Śniadanie: Owsianka szarlotkowa

II śniadanie: Warzywne słupki z dipem jogurtowym

Obiad: Wołowy gulasz ragout z warzywami i koperkową kaszą pęczak

Podwieczorek: Dietetyczne ciasto cytrynowe bez cukru z fit polewą lukrową

Kolacja: Makaron pełnoziarnisty z warzywami

ŚRODA

Śniadanie: Frittata ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i mozzarellą z dipem bazyliowym

II śniadanie: Pieczone jabłko z jogurtem i orzechami

Obiad: Spaghetti carbonara

Podwieczorek: Zupa pomidorowa z ryżem i soczewicą

Kolacja: Kanapki z szynką wiejską i warzywami

CZWARTEK

Śniadanie: Jajecznica ze szczypiorkiem, pieczywem razowym i pomidorem

II śniadanie: Pudding chia z jagodami

Obiad: Pierogi z mięsem drobiowym

Podwieczorek: Sernikowy deser truskawkowy

Kolacja: Sałatka z grillowaną cukinią, fasolą i porzeczkami

PIĄTEK

Śniadanie: Hummus z wędzoną papryką, pieczywem pełnoziarnistym i świeżym ogórkiem

II śniadanie: Placuszki amarantusowe z serkiem wiejskim i pomidorkami

Obiad: Makaron żytni z tuńczykiem, oliwkami i papryczką chilli

Podwieczorek: Placek z wiśniami

Kolacja: Cytrynowe risotto z cukinią i kurczakiem

SOBOTA

Śniadanie: Omlet twarogowy z migdałami i musem truskawkowym

II śniadanie: Ciasto dyniowe z masłem orzechowym

Obiad: Pierś z kurczaka z serem brie i porzeczkami czerwonymi z kaszą bulgur i surówka z pora i jabłek

Podwieczorek: Zupa kalafiorowa z mleczkiem kokosowym

Kolacja: Sałatka z orzechową komosą, cykorią i malinami z serem feta

NIEDZIELA

Śniadanie: Kanapki z pastą z makreli

II śniadanie: Pancakes z jagodami i sosem waniliowym

Obiad: Schab w sosie węgierskim z kaszą gryczaną i surówką z ogórka kiszonego i czerwonej cebuli

Podwieczorek: Placki dyniowe z serem kozim i szałwią z salsą pomidorową

Kolacja: Ciecierzyca po bretońsku z chorizo i świeżą natką

Standard
close Shopping Cart

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Lub Reset password