Niski Indeks Glikemiczny

Zdrowa dla organizmu Zielona dieta Kaloryczność 1000-3000 kcal Insulinooporność Zdrowe odżywianie

Dieta została przygotowana z myślą o osobach zmagających się z insulinoopornością, trudnymi do zrzucenia kilogramami, czy też chcącymi zacząć zdrowiej się odżywiać. Dieta oparta na produktach z niskim indeksem i niskim ładunkiem glikemicznym, a jednocześnie bogata w błonnik wskazana jest w profilaktyce otyłości, cukrzycy, chorób serca i nowotworów. Dzięki takiej kompozycji posiłki sycą dłużej i ograniczają chęć sięgnięcia po słodycze lub podjadania. Oparliśmy tę dietę o model śródziemnomorski- uznany za najzdrowszy na świecie. Podstawą tego wariantu są warzywa, rośliny strączkowe, orzechy, zdrowe tłuszcze roślinne, dobrej jakości źródła białka zwierzęcego, pełnoziarniste kasze, otręby, płatki.

  • Dieta 1000

    1 dzień diety od 54

  • Dieta 1200

    1 dzień diety od 56

  • Dieta 1500

    1 dzień diety od 58

  • Dieta 1800

    1 dzień diety od 60

  • Dieta 2000

    1 dzień diety od 62

  • Dieta 2200

    1 dzień diety od 64

  • Dieta 2500

    1 dzień diety od 66

  • Dieta 3000

    1 dzień diety od 68

Ilość Kalorii
Okres zamowienia
Opakowanie ekologiczne

Datę rozpoczęcia diety wybierzesz podczas składania zamówienia

Zamawiając na dłużej zyskujesz!

NAWET 14 ZŁ RABATU PRZY ZAMÓWIENIU OD 10 DNI

NAWET 40 ZŁ RABATU PRZY ZAMÓWIENIU OD 15 DNI

NAWET 84 ZŁ RABATU PRZY ZAMÓWIENIU OD 21 DNI

Ilość

285,00 zł

DIETA NISKI INDEKS

 

Poniedziałek

Śniadanie: Pikantna pasta z kurczaka z pieczywem razowym i pomidorem

II śniadanie: Placki z kalafiora z salsą pomidorowo - ogórkową

Obiad: Schab w sosie pietruszkowym z kopytkami z batatów i surówką z buraków i jabłka

Podwieczorek: Smoothie pomarańcza - mango

Kolacja: Wrap z serkiem i warzywami

 

 

 

 

Wtorek

Śniadanie: Komosianka z jabłkiem, cynamonem i migdałami

II śniadanie: Sałatka z wołowiną, jeżynami, ogórkiem i melonem

Obiad: Kotleciki mielone z indyka z kaszą gryczaną i sałatą z koperkiem

Podwieczorek: Koktajl porzeczkowo - miętowy

Kolacja: Wiosenny bigos z grzybami i kiełbasą drobiową

Środa

Śniadanie: Placuszki żytnie z serkiem wiejskim

II śniadanie: Hummus pomidorowy z chlebem żytnim i ogórkiem kiszonym

Obiad: Curry kokosowe z kurczakiem i makaronem ryżowym pełnoziarnistym

Podwieczorek: Dietetyczne ciasto cytrynowe bez cukru z fit polewą lukrową

Kolacja: Zupa jarzynowa

Czwartek

Śniadanie: Pasta chrzanowa z tuńczykiem, pitą i świeżym ogórkiem

II śniadanie: Serek straciatella z ciasteczkami owsianymi

Obiad: Pieczeń wołowa z pęczakiem z marchewką i surówką z ogórka kiszonego i czerwonej cebuli

Podwieczorek: Sałatka grecka

Kolacja: Bliny z kaszy gryczanej z sosem grzybowym

Piątek

Śniadanie: Naleśniki z twarożkiem i musem malinowym

II śniadanie: Koktajl "bomba antyoksydantów"

Obiad: Miruna pieczona z kaszą bulgur i brokułem z pary

Podwieczorek: Ciasto marchewkowe

Kolacja: Makaron soba z warzywami i ciecierzycą

 

 

 

 

 

 

 

Sobota

Śniadanie: Pancakes z jagodami i jogurtem truskawkowym

II śniadanie: Pełnoziarniste tosty z mozzarellą i pomidorem

Obiad: Kurczak z grzybami mun, marchewką, brukselką i porem, ryżem i surówką z białej kapusty i marchewki

Podwieczorek: Krem z pomidorów

Kolacja: Tortilla hiszpańska z ziemniakami, szpinakiem, fetą i kukurydzą

Niedziela

Śniadanie: Owsianka orzechowa

II śniadanie: Sałatka z indykiem, serem mimolette i pieczoną papryką

Obiad: Kopytka z batatów z pieczonymi śliwkami i sosem cynamonowym

Podwieczorek: Domowa galaretka owocowa

Kolacja: Szakszuka z kurkami i serem feta

close Shopping Cart

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Lub Reset password